سردار جلالی در نهمین همایش ملی پدافند شیمیایی مطرح کرد

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه تحقق یک توسعه پایدار در صنعت شیمیایی و پتروشیمی، نیازمند یک نظام ایمنی و کنترل شیمیایی است، اظهار داشت: صنعت پتروشیمی، در کنار توسعه و پیشرفت، نیازمند توجه به الزامات پدافند غیرعامل، ایمنی و امنیت است و همین امر ضرورت ایجاد مرکز نظام ایمنی پدافند شیمیایی در کشور را انکار ناپذیر می‌کند.

نهمین همایش ملی پدافند شیمیایی، با حضور سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، مرتضی شاه میرزایی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل صنایع پتروشیمی ایران، مهدی اسلام پناه؛ رئیس سازمان ملی استاندارد، دکتر ابوالقاسمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) و مقامات کشور و لشکری برگزار شد.

سردار جلالی در این مراسم، ایام عزاداری شهادت حضرت ابا عبدلله الحسین (ع) و یارانش را تسلیت گفت و ابراز امیدواری کرد نگاه فرهنگ عاشورایی و نگاه تکلیف محور و درس آموخته‌های عاشورا، یاریگر انقلاب اسلامی در دستیابی به قله‌های عزت و اقتدار باشد.

وی همچنین ضمن گرامیداشت یاد و خاطره سید شهدای خدمت، شهید آیت الله دکتر رئیسی و سایر همراهانش، بر ضرورت ادامه راه این شهدا در مسیر خدمت به مردم تاکید کرد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، ضمن تبریک انتخاب دکتر مسعود پزشکیان به عنوان رئیس جمهور منتخب ملت ایران، تصریح کرد: مشارکت بالای مردم، ضمن پیروزی ملت، شکست تحریم انتخابات و دسیسه و توطئه دشمنان برای کاهش مشارکت مردم در سرنوشت ملت ایران را رقم زد.

سردار جلالی در ادامه به تبیین اهداف نهمین همایش ملی پدافند شیمیایی و ضرورت گرامی داشت حادثه شیمیایی سردشت پرداخت و اظهار داشت: صنایع شیمیایی و پتروشیمیایی پس از دوران دفاع مقدس، توسعه چشمگیری یافت و به یکی از ارکان توسعه اقتصادی کشور تبدیل شد. با این حال توسعه سریع این صنعت سبب شد که در سایه عدم توجه به برخی ملاحظات ایمنی و تخصصی پدافند غیرعامل، شاهد برخی مخاطرات در این حوزه باشیم.

الزامات تحقق توسعه پایدار در صنایع شیمیایی و پتروشیمی

وی با بیان اینکه تحقق یک توسعه پایدار در صنعت شیمیایی و پتروشیمی، نیازمند یک نظام ایمنی و کنترل شیمیایی است، تصریح کرد: صنعت پتروشیمی، در کنار توسعه و پیشرفت، نیازمند توجه به الزامات پدافند غیرعامل، ایمنی و امنیت است و همین امر ضرورت ایجاد مرکز نظام ایمنی پدافند شیمیایی در کشور را انکار ناپذیر می‌کند تا با رگولاتوری و تنظیم گری، استانداردها، ضوابط و الزامات این حوزه را به درستی تعیین، ابلاغ و رصد کند.

سردار جلالی با بیان اینکه سازمان پدافند غیرعامل کشور در موضوع پدافند شیمیایی، مصون سازی، امن سازی و ایمن سازی زیرساخت‌های شیمیایی و پتروشیمی در برابر حوادث به عنوان یک رویکرد دقیق و تخصصی را دنبال می‌کند، خاطرنشان کرد: مدیریت حوادث و پیامد‌های آن رویکرد دیگر پدافند غیرعامل است. به این معنی معنا که هر حادثه با هر منشا که اتفاق افتاد بتوانیم آن را مدیریت کنیم. پیگیری توسعه ایمنی و امنیت در زیرساخت‌های شیمیایی و پتروشیمیایی دیگر رویکرد جدی ماست تا ارتقای سطح، بهداشت، درمان و سلامت را در این حوزه محقق گردد.

تهیه و ابلاغ سند راهبردی پدافند شیمیایی کشور

وی با بیان اینکه با توجه به سطح بالای صنعت شیمیایی و پتروشیمیایی در کشور، استاندارد‌های این صنعت در زیرساخت‌ها و کارخانجات کشور ما در حوزه، ایمنی، امنیت و پدافند شیمیایی باید با استاندارد‌های روز جهان مطابق داشته باشد، تصریح کرد: برای تحقق این موضوع، نخست باید یک سند ملی با نگاه آینده پژوهانه و دقیق، چشم انداز توسعه صنعت پتروشیمی در حوزه ایمنی، امنیت و پدافند غیرعامل را داشته باشیم. خوشبختانه سند راهبردی پدافند شیمیایی کشور تهیه شده و توسط کارگروه دائمی پدافند غیرعامل ابلاغ شده است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: همچنین نیازمند یک نظام عملیاتی هستیم که در هنگام بروز حوادث این حوزه، نقش‌ها و وظایف جدی همه دستگاه‌ها مرتبط را مشخص کرده باشد. دراین زمینه نیز نظام عملیاتی پدافند شیمیایی آماده شده است. این نظام برای ما یک حرکت اکوسیستمی و زیست بوم ملی که منطبق بر ضوابط و الزامات پدافند شیمیایی است را ترسیم می‌کند.

به گفته سردار جلالی، در چنین زیست بومی، نخستین موضوع، مدیریت، فرماندهی و راهبردی آن است. تنظیم‌گری یا رگولاتوری نیز موضوع حائز اهمیت بعدی در این زیست بوم است که به عنوان ارکان پدافند شیمیایی باید به آن توجه شود. این موضوع به ویژه در صنایع واگذاری شده در اصل ۴۴ به بخش خصوصی بایستی مورد توجه قرار گیرد.

بومی سازی در ابزار‌ها و زیرساخت‌های حوزه شیمیایی و پتروشیمی موضوع دیگری بود که سردار جلالی به آن اشاره و خاطرنشان کرد: این موضوع ضمن ایجاد ارزش افزوده بالا، می‌تواند به توسعه صنعتی و اقتصادی کشور کمک شایان توجهی نماید.

به گفته سردار جلالی، آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص در نظام عملیاتی پدافند شیمیایی، یکی دیگر از ارکان مورد توجه است که آموزش‌های طولی و عرضی را در برمی گیرد. این موضوع به ویژه در حوزه دانشگاهی نیز باید مورد توجه قرار گیرد. به ویژه آنکه تمرکز در دانشگاه‌های ما به جای آنکه در حوزه ایجاد و نگهداری زیرساخت‌های حوزه شیمیایی و پتروشیمیایی باشد، معطوف به حوزه بهره برداری است که باید بازنگری شود.

اهمیت پاسخ اضطراری در هنگام بروز حوادث

وی با اشاره به اهمیت پاسخ اضطراری در هنگام بروز حوادث در نظام عملیاتی پدافند شیمیایی، توضیح داد: پس از توجه به الزامات HSE، آمادگی در هنگام بروز حوادث از اهمیت بالایی برخوردار است. در این زمینه تدوین سناریو بروز حوادث احتمالی و برگزاری رزمایش و تمرین برای ایجاد آمادگی نیروی انسانی و تجهیزات حائز اهمیت است. مسئله دیگر حفظ تداوم کارکرد زیرساخت به ویژه در زنجیره تولید است باید به آن توجه داشت.

ضرورت تقویت و چابکی در برگشت پذیری زیرساخت

به گفته رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور برگشت پذیری زیرساخت پس از حادثه، از جمله ظرفیت‌هایی است که باید روی تقویت چابکی و توانمندی‌های آن در زیرساخت ها، اقدامات اساسی صورت گیرد.
سردار جلالی با بیان اینکه موضوع درمان، یکی دیگر از ارکان زیست بوم نظام پدافند شیمیایی است، توضیح داد: در این حوزه، دانشگاه و بیمارستان بقیه الله (عج)، به عنوان مرجع درمان و آموزش‌های آن در حوزه مصدومان شیمیایی از سوی کمیته دائمی و وزارت بهداشت تعیین شده است که خوشبختانه زیرساخت‌های خوبی در این زمینه ایجاد شده است و به عنوان قطب و یکی از مجهزترین مراکز درمان مصدومان شیمیایی در منطقه نقش آفرینی می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خواندن این مطالب را هم به شما پیشنهاد می‌کنیم:

اطلاعیه نمایشگاه

کارت دعوت هشتمین نمایشگاه صنایع بومی پدافند غیرعامل

غرفه داران و شرکت های حاضر در نمایشگاه پیرو هماهنگی های انجام شده با حراست نمایشگاه بین اللملی تهران، افرادی که نسخه فیزیکی و یا الکترونیک این فایل را همراه داتشه باشند می توانند به صورت رایگان از نمایشگاه بازدید نمایند. لذا مقتضی است به مشتریان یا میهمانان خود اعلام

توضیحات بیشتر »
اطلاعیه نمایشگاه

حمایت شرکت شهرکهای صنعتی از هشتمین نمایشگاه

شرکت شهرکهای صنعتی تهران از هشتمین نمایشگاه صنایع بومی پدافند غیرعامل حمایت کرد. بر اساس توافق صورت گرفته، 70% هزینه های غرفه های شرکت های صنعتی تا سقف 50 میلیون تومان توسط این شرکت مسترد خواهد شد.

توضیحات بیشتر »
اطلاعیه نمایشگاه

حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی از هشتمین نمایشگاه

صندوق نوآوری و شکوفایی از هشتمین نمایشگاه صنایع بومی پدافند غیرعامل حمایت کرد. بر اساس توافق صورت گرفته، 70% هزینه های غرفه های شرکت های دانش بنیان تا سقف 400 میلیون ریال توسط این صندوق مسترد خواهد شد. شرکت های دانش بنیان برای بهره مندی از این حمایت، پس از

توضیحات بیشتر »
اطلاعیه نمایشگاه

کارت دعوت هشتمین نمایشگاه صنایع بومی پدافند غیرعامل

غرفه داران و شرکت های حاضر در نمایشگاه پیرو هماهنگی های انجام شده با حراست نمایشگاه بین اللملی تهران، افرادی که نسخه فیزیکی و یا الکترونیک این فایل را همراه داتشه باشند می توانند به صورت رایگان از نمایشگاه بازدید نمایند. لذا مقتضی است به مشتریان یا میهمانان خود اعلام

توضیحات بیشتر »
اطلاعیه نمایشگاه

حمایت شرکت شهرکهای صنعتی از هشتمین نمایشگاه

شرکت شهرکهای صنعتی تهران از هشتمین نمایشگاه صنایع بومی پدافند غیرعامل حمایت کرد. بر اساس توافق صورت گرفته، 70% هزینه های غرفه های شرکت های صنعتی تا سقف 50 میلیون تومان توسط این شرکت مسترد خواهد شد.

توضیحات بیشتر »